Friday, June 17, 2022

ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕΑΛ - «EΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΟΣ.. Το Νέο Δ.Σ. Πρέπει να Πετύχει!!!


Καθώς άρχιζα να αποτυπώνω τις σκέψεις μου σε αυτό το χαρτί και προβληματιζόμουν για το τι να γράψω, θυμήθηκα, και ο νους μου ταξίδεψε στην ιστορική εκλογική αναμέτρηση του 1992. Και αυτό επειδή έχω την εντύπωση  ότι η φετινή εκλογική αναμέτρηση, έχει πολλά κοινά σημεία με εκείνη του 1992.

Εκείνη η εκλογικ


ή αναμέτρηση είχε σημάνει, έτσι τουλάχιστον είχαμε πιστέψει, το τέλος της 12ετίας των Διοικήσεων Αδριανού Μαρή και της πολυσυζητημένης και αμαρτωλής Olton. Έτσι τότε τα μέλη της Κοινότητας είχαν πιστέψει ότι ξημέρωνε μια νέα περίοδος και φυσικά το κύριο χαρακτηριστικό της θα ήταν ο έλεγχος σε βάθος, η απόλυτη διαφάνεια .

Δυστυχώς, όχι μόνο είναι κοινά αποδεκτό ότι τίποτα από αυτά δεν έγινε, αλλά βρεθήκαμε και στα πλοκάμια «της υπεξαίρεσης της διακοσάρας» με όλα όσα αυτή μας συσσώρευσε. 

Και τότε είχαν συμμετάσχει τρεις Κοινοτικές Ομάδες. Και τότε η διοικούσα ομάδα είχε καταποντιστεί. Διασώθηκε όμως εκλέγοντας έξη συμβούλους,  λόγω του εκλογικού συστήματος 12 -12 που τότε ίσχυε και για να καταργηθεί πήγαμε ακόμα και στα δικαστήρια.

Μας χωρίζουν ακριβώς 30 χρόνια από τότε. Στο μέτρο του δυνατού, η εφημερίδα μας κατέγραψε όλα τα γεγονότα που ζήσαμε από τότε μέχρι σήμερα. Πιστεύω ότι όσα έγραψα τον Ιούνιο του 1992, είναι επίκαιρα, πολύ επίκαιρα και σήμερα. Για να το διαπιστώσετε απλά σκεφτείτε ότι στην θέση του σημερινού νικητή (Γ. Τσούκα) ήταν ο Κώστας Γεωργουλής, στην θέση του Χρ. Σύρρου, ήταν ο Κώστας Κατσούλης και στην θέση της Βουλας Νεοφωτίστου ήταν ο Νικ.Παγώνης. 

Μετά από αυτές τις επεξηγήσεις διαβάστε τά του Ελληνοκαναδικού Βήματος του 1992 που ακολουθούν. Είναι σε πιστή αντιγραφή. Τα είχαμε γράψει για το τότε νέο Δ.Σ. (1992) τα επαναλαμβάνουμε και για το σημερινό. Είμαι βέβαιος ότι και εσείς θα διαπιστώσετε ότι είναι επίκαιρα:

«EΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΟΣ...

Τελείωσαν οι εκλογές της Κοινότατός μας. Τελείωσαν. Και ήσαν εκλογές με συγκρούσεις, αντιθέσεις, πάθος, κατηγορίες και απρόοπτα, που πραγματικά συνέβαιναν «για πρώτα φορά την ιστορία της Κοινότητός μας».

Θα μπορούσαν να μείνουν στην Κοινοτική μας ιστορία σαν πρωτότυπες εξ αιτίας πολλών λόγων. Αναντίρρητα όμως θα μείνουν σαν οι εκλογές που άνοιξαν το δρόμο για την «μεταμαρική» περίοδο. Γιατί ο άλλοτε πανίσχυρος συνδυασμός του κ. Α. Μαρή κυριολεκτικά έπαθε καθίζηση, αφού εξέλεξε μόνο τον νέο και τον παλιό ηγέτη (Κ. Κατσούλη και Ανδρ. Μαρή αντίστοιχα).

Ο νέος ηγέτης του, κ. Κώστας Κατσούλη, προσπάθησε, αγωνίστηκε φιλότιμα αλλά δεν κατόρθωσε να αποσοβήσει τον καταποντισμό, που ερχόταν σαν χιονοστιβάδα λόγω του «αντιμαρικού» κλίματος που υπήρχε στην παροικία μας και της ελλιπούς του προετοιμασίας.

Το ίδιο και ο συνδυασμός του κ. Παγώνη. Παρ’ότι ο ίδιος πέτυχε να εκλεγεί και μάλιστα με σημαντικό αριθμό ψήφων, δεν κατόρθωσε να εκλέξει άλλους υποψήφιους στην περιοχή του Μόντρεαλ. Βεβαίως ο συνδυασμός του κ. Κατσούλη εξέλεξε τέσσερις ακόμη σύμβουλους στη Νότια Ακτή όπως και τρεις ακόμη ο κ Παγώνης.

Όμως οι επτά αυτοί εξελέγησαν επειδή δεν είχε, λόγω ιδιαιτεροτήτων στην Νότια Ακτή και στο σύστημα εγγραφής μελών, πλήρη συνδυασμό η ομάδα του κ. Γεωργουλή.

Ασχέτως από αυτά όμως το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών είναι:

Κοινοτική Ενωτική Δράση (Κ.Ε.Δ.) του κ. Κωνσταν. Γεωργουλή – 14.

Κοινοτική Ενωτική Κίνηση (Κ.Ε.Κ.) του κ. Κωσνταντ. Κατσούλη – 6.

Κοινοτική Ανανέωση (Κ.Α.) του κ. Νίκου Παγώνη – 4.

Οπωσδήποτε είναι ισχυρότερος ο συνδυασμός του κ. Γεωργουλή από ότι δείχνει η αναλογία εδρών αφού διαθέτει άνετη πλειοψηφία στο εκλογικό σώμα που εκφράστηκε με την μαζική υπερψήφιση όλων των υποψηφίων του συνδυασμού της ΚΕΚ. Όμως οι εκλογές τελείωσαν. Ανήκουν ήδη στην ιστορία. Τώρα είναι:


Ώρα δουλειάς.


Ναι! Η Κοινότητά μας τώρα θέλει δουλειά. Προς το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στρέφεται η προσοχή όλων των συμπαροίκων που ελπίζουν να επιλύσουν όλα τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κοινότητα με πρώτο και καυτότερο το οικονομικό.

Οι άνθρωποι που στηρίξαν τον κ. Κ. Γεωργουλή πραγματικά ανέλαβαν μεγάλες ευθύνες και δεσμεύτηκαν να «ανασκουμπωθούν» επειδή ξέρουν ότι η παροικία μας θα τους συμπαρασταθεί. Στηρίζονται στην πρόθεσή

τους η Κοινότητά μας να μην διατηρήσει τα στεγανά που έως τώρα είχε και να ρίξουν το φώς της πληροφόρησης σε όλους του Κοινοτικούς χώρους.

Ας αρχίσουμε λοιπόν νικητές και νικημένοι, ξεπερνώντας τις αντιθέσεις, εντατικότερα να εργαστούμε ώστε να πετύχουμε την οικονομική ανακούφιση της Κοινότητός μας και να ξεπεράσουμε τις άλλες δυσκολίες που

αντιμετωπίζει ο οργανισμός. Οι εκλογές πέρασαν. Ήλθε τώρα η ώρα της δουλειάς και της εκπλήρωσης των προεκλογικών υποσχέσεων, που είναι πολλές αλλά μπορούν να πραγματοποιηθούν.


Κοινότητα χρειάζεται αλλαγές


Πολλοί σπάνια δίνεται ευκαιρία σε κάποιον νομοθέτη να διαπιστώσει οφθαλμοφανέστατα τι χρειάζεται να αλλάξει.

Όμως εξ αιτίας αυτών των εκλογών η ευκαιρία δόθηκε χειροπιαστή και στο νεοεκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο .

Είδε πρωτίστως τα κενά με τα οποία «αφοπλίζουν» οι Εσωτερικοί Κανονισμοί την Εφορευτική Επιτροπή. Κενά που πραγματικά απορεί κανείς για την προχειρότητα, (κυριολεκτικά φαίνεται ότι γράφτηκαν στο πόδι) με την οποία...δημιουργήθηκαν.

Ακόμη και μετάφραση άρθρου από τα Ελληνικά (που βάσει των οποίων ψηφίστηκαν) στα Αγγλικά (που νομικά ισχύουν) είναι εντελώς διαφορετική!....


No comments:

Post a Comment