Thursday, May 12, 2022

Επιστολή για τον Μοντρεαλήτη (Αγκάθι της παροικίας) Κώστα Πάππα...



 

Αλιεύσαμε και δημοσιεύουμε μια επιστολή ενός αξιόλογου ομογενούς της ελληνικής παροικίας του Μόντρεαλ, του κ. Δημ. Μανωλάκου, η οποία απευθύνεται προς τον υφυπουργό Απόδημου Ελληνισμού ,- και όχι μόνον,- έχουσα σχέση με διάφορες καταγγελίες κατά της δημοσιογράφου – συγγραφέως κ. Ιουστίνης Φραγκούλη, προερχόμενες από έναν ...εξαίρετο ηΓΕΤΗ του ελληνισμού στον Καναγά, τον ...διδάκτωρα-καθηγητή της πλάκας, τον κυρ Κώστα Πάππα.!!!
 Επειδή, όμως, τα δικά μας λόγια είναι περιττά, θα αφήσουμε την κ. Φραγκούλη να κάνει την εισαγωγή και τον κ. Δημήτριο Μανωλάκο να αναφερθούν στα έργα και τις ημέρες του μεΓΑΛΟΥ αυτού ...ανδρός, του δικτάτωρα ΚώσταΠάππα. Απολαύστε, λοιπόν, τα εγκώμια του αγκαθιού που λέγεται Πάππα-ναστασόπουλο-ς: Επειδή κάποτε πρέπει να λάμψει η αλήθεια, καθώς ο Costas Pappas φρόντιζε επί σειράν ετών να βομβαρδίζει πολιτικά πρόσωπα και άλλους παράγοντες με ψευδολογίες εναντίον μου χρησιμοποιώντας τη σφραγίδα και το λογότυπο του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου (με την ανοχή του κ. Θεόδωρου Χαλάτση) δημοσιεύω την επιστολή του Άρχοντος Δημήτρίου Μανωλάκου προς τον τότε υφυπεξ δρα Κώστα Βλάσση για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με το πρόσωπό μου.

 Προς τον υφυπουργό Απόδημου Ελληνισμού κ. Κώστα Βλάσση Κοινοποίηση: Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Γιάννη Χρυσουλάκη. Προς όποιον αφορά Μόντρεαλ, 27/1/2021

 Χωρίς Προκατάληψη Κύριε υπουργέ, Υπέπεσε πρόσφατα στην αντίληψή μου ότι κυκλοφορούν στα υπουργικά και βουλευτικά γραφεία γράμματα και καταγγελίες εναντίον της έγκριτης δημοσιογράφου και συγγραφέως Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη ότι δήθεν είναι Ανθελληνίδα και διάφορα άλλα φαιδρά. Θα ήθελα να σας αναφέρω τα γεγονότα, αφού πρώτα σας συστηθώ. Είμαι ο Δημήτριος Μανωλάκος, Άρχων του Πατριαρχείου, πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικού Μουσείου του Μοντρεάλ, επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ, επίτιμος πρόεδρος της Επιτροπής Αλληλεγγύης για την Κύπρο, πρώην πρόξενος επι τιμής του Ομάν,πρώην πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσσου, ο πρώτος Ελληνικής καταγωγής δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο του Μοντρεάλ, συνταξιούχος συμολαιογράφος και στέλεχος της Ελληνικής παροικίας απο τα γεννοφάσκια μου. 

Ο πατέρας μου διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στο Μοντρεάλ και ακολούθησα τα χνάρια του αναλαμβάνοντας την προεδρία της Κοινότητας μια γενιά αργότερα. Η μεγάλη μου ευθύνη και τιμή ήταν να μετατρέψω τα αγγλόφωνα ελληνικά ημερήσια σχολεία ΣΩΚΡΑΤΗΣ σε γαλλόφωνα με αποτέλεσμα να χαίρουν μεγάλης οικονομικής επιχορήγησης απο την επαρχιακή κυβέρνηση του Κεμπέκ και να ανθούν μέχρι σήμερα. Επανερχόμενος στην υπόθεση της κυρίας Ιουστίνης Φραγκούλη, θα ήθελα να σας πω ότι πρόκειται για ένα λαμπρό στέλεχος της ελληνικής παροικίας του Καναδά, μάλιστα δε αναδείχθηκε σε Ελληνίδα της Χρονιάς το 2018. Με δημοσιογραφικό και συγγραφικό έργο είναι πρώτη στις επάλξεις για κάθε ελληνικό σκοπό. Είναι εκείνη που πρωταγωνίστησε στην δημιουργία του εμβληματικού μνημείου για τον Έλληνα Μετανάστη μέσα από την ηγεσία της στο Λύκειον Ελληνίδων Μοντρεάλ και τώρα ανήκει στα στελέχη (είναι αντιπρόεδρος) του Ιδρύματος Ελληνικού Μουσείου του Μοντρεάλ. Πρόκειται για μια γυναίκα που είναι επιτυχημένη σε όλους τους τομείς της ζωής της και χαίρει εκτίμησης απο Καναδούς πολιτικούς και από ολόκληρη την ελληνική παροικία του Μοντρεάλ. 

Δυστυχώς, στην ελληνική παροικία του Μοντρεάλ, υπάρχει το αγκάθι που λέγεται Κώστας Πάππας, ένα άτομο το οποίο έχει αναστατώσει τον Ελληνισμό του Καναδά καθότι μαζί με τον Θεόδωρο Χαλάτση και τον Γιώργο Μάνιο έχουν υφαρπάσει το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσσο του οποίου υπήρξα πρόεδρος, κάνοντάς το οργανισμό-σφραγίδα. Σήμερα το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσσο δεν εκπροσωπεί κανένα σοβαρό οργανισμό απ΄άκρη σ άκρη του Καναδά (επαρχιακά κογκρέσσα και μεγάλες κοινότητες Μοντρεάλ,Τορόντο, Βανκούβερ ) και η σφραγίδα του και το λογότυπό του είναι χρηστικά αντικείμενα στα χέρια του Κώστα Πάππα, ο οποίος το χρησιμοποεί για να επιτίθεται σε όσους αντιστέκονται στην υφαρπαγή του τριτοβάθμιου οργανισμού της Ελληνοκαναδικής Ομογένειας. 

Η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη λοιδωρείται καθημερινά απο τον Κώστα Πάππα στα κοινωνικά μέσα και όπου αυτός βρίσκει δίοδο επικοινωνίας. Δέχεται επιθέσεις με επιστολές απίστευτων κατασκευασμάτων στους οργανισμούς τους οποίους υπηρετεί. Αυτός παραποιεί τα γεγονότα και αναστρέφει τις καταστάσεις μόνο για να ικανοποιήσει την προσωπική του απέχθεια για όσους προασπίζουν την νομιμότητα των θεσμών. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να επιστρέφετε στον αποστολέα Κώστα Πάππα τις επιστολές-βολές εναντίον της Ιουστίνης Φραγκούλη ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ για να καταλάβει ότι το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσσο και ο ίδιος δεν έχουν πλέον καμιά τιμή και υπόληψη στην ελληνική παροικία του Καναδά ούτε στην Ελληνική κυβέρνηση και κανείς δεν υπολογίζει την παρέα που ξεφτίλισε το θεσμό τον οποίο εμείς κρατήσαμε ψηλά κάνοντας αγώνες όταν η πατρίδα μας καλούσε. 

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία Με εκτίμηση Άρχων Δημήτριος Μανωλάκος John Theodosopoulos Nicholas T Pagonis Dimitri Papadopoulos Dimitri Tsikalas

No comments:

Post a Comment