Saturday, May 7, 2022

MONTREAL - Εν όψει των κοινοτικών εκλογών της 12ης Ιουνίου 3 Ομάδες, με προγράμματα, οράματα, αντιπαραθέσεις, συγκρούσεις…


Ενδιαφέρον, μεγάλο ενδιαφέρον παρατηρείται για την εκλογική αναμέτρηση της 12ης Ιουνίου. Πλέον επισήμως οι Κοινοτικές Ομάδες που έως τώρα έχουν δείξει την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν την διοίκηση της Κοινότητάς μας είναι τρεις, αφού μετά την επίσημη ανακοίνωση των Κοινοτικών Ομάδων «Πράξης» υπό τον κ. Χρ. Σύρρο, «Αναγέννησης» υπό τον δρ. Γ. Τσούκα, που είχαν προηγηθεί, είχαμε την περασμένη Τετάρτη και την επίσημη ανακοίνωση της «Ενότητας» υπό την κα. Βούλα Νεοφώτιστου.

Η επίσημη παρουσίαση της «Ενότητας» έγινε την περασμένη Τετάρτη, μέσω ενός «καλέσματος για Ενότητα,» που στάλθηκε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 Από μόνη της η συμμετοχή τριών Ομάδων και η ως εκ τούτου ανάμειξη πολλών ατόμων στα κοινά, είναι καλός οιωνός για την Κοινότητά μας η πρόοδο της οποίας βασίζεται εν πολλοίς στην συμμετοχή, καθώς και στο όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ενδιαφέρον των μελών της προς αυτήν.

Και οι τρεις ομάδες μέσω των δηλώσεων των ηγετών τους, αλλά και τις ανακοινώσεις των προγραμμάτων τους, οραματίζονται μια Κοινότητα ανοικτή προς όλους, μια Κοινότητα «Ενωμένη,» μια Κοινότητα «Αναγεννημένη,» μια Κοινότητα στην οποία δεν θα λέγονται μόνο λόγια αλλά θα γίνονται «Πράξεις.» 

  Εχουν γίνει λοιπόν γνωστά τα ονόματα των τριών ομάδων και γνωρίζουμε και τους αρχηγούς τους. Απομένει να δούμε και τα ονόματα των συνεργατών τους, των υποψηφίων δηλαδή κάθε ομάδας, αφού αυτοί που θα εκλεγούν θα αποτελούν τα μέλη τόσο του επόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, όσο και τα μέλη της Αντιπολίτευσης.

Τα ονόματα αυτών, μπορούν να ανακοινωθούν ανά πάσα στιγμή, αλλά οπωσδήποτε θα γίνουν γνωστά μετά την 28η Μαΐου αφού μέχρι εκείνη την ημέρα μπορεί κάποιος, είτε ομαδικά, είτε ως ανεξάρτητος, να υποβάλλει υποψηφιότητα.

Λοιπόν διαβάζουμε προγράμματα, ακούμε για οράματα, αλλά έχουν ήδη αρχίσει και οι αντιπαραθέσεις καθώς και οι συγκρούσεις, που γίνονται και μέσω Face Book, και ιδιαίτερα μέσω ανώνυμων καταγγελιών, αλλά και λασπολογίας. Στο επίκεντρο των καταγγελιών βρίσκονται ακόμα και   ιστοσελίδες, που φαίνεται ότι ενημερώνονται και από άτομα που ενώ όλα δείχνουν ότι γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα της Κοινότητάς μας, και θα μπορο΄σαν επόνυμα αρέσκονται να τα παραποιούν και ανωνύμως να τα διοχετεύουν ακόμα και μέσω «κίτρινων» ιστοσελίδων που τις διαχειρίζονται άτομα που ζουν εκτός Μοντρεάλ.

Θέλω να πιστεύω ότι η αντιπαράθεση μεταξύ των αρχηγών των τριών ομάδων, αλλά και των πάσης φύσεως επωνύμων τουλάχιστον υποστηρικτών τους, θα παραμείνει μεταξύ προγραμμάτων, επιχειρημάτων και επίκλησης των θεμάτων που σχετίζονται κυρίως με την διαφάνεια η οποία επί πολλά χρόνια απουσιάζει από τα της Κοινότητάς μας. Αλλωστε δεν έχουμε πολλά που μας χωρίζουν και προ παντός την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης νικητές και ηττημένοι, είτε ως διοίκηση, είτε ως αντιπολίτευση θα πρέπει να συνεργαστούν για το καλό της Κοινότητας μας, της Κοινότητας που ανήκει σε όλους μας.


No comments:

Post a Comment