Monday, May 23, 2022

Μόντρεαλ: Τιμή στους σφαγιασθέντες Έλληνες του Πόντου...


Επιμνημόσυνη δέηση για τους Ποντίους στο Μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων ανέπεμψε σήμερα ο Επίσκοπος Ζηνουπόλεως κ.Ιάκωβος συνεπικουρούμενος απο την εφημέριο του Αγίου Νικολάου του Λαβάλ κ. Χριστιανό.

 Όλοι οι Πόντιοι παρατεταγμένοι με τα ιερά λάβαρα της εθνικής μνήμης υψωμένα στέκονταν συγκινημένοι για το Γένος τους που υπέστη τα δεινά της βίας των Νεοτούρκων. Συγκίνηση και δέος, προξένησε η λιποθυμία ενός εφήβου η οποία διέκοψε τη σεμνή τελετή. Τιμή στους Έλληνες του Πόντου! 

Παρόντες ήταν ο Γενικός Προηενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Μιχάλης Γαβριηλίδης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Κογκρέσου του Κεμπέκ Τζον Θεοδοσόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΚΜΜ Ανδρέας Κριλής, η ομοσπονδιακή βουλευτής Άννυ Κουτράκη, και παράγοντες του Ποντιακού Ελληνισμού. 

Ο Γιώργος Αμανατίδης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων έκανε την αναφορά στην Ποντιακή Γενοκτονία ζητώντας την αναγνώρισή της απο την κυβέρνηση του Καναδά! Το Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κ. Γιάννη Θεοδοσόπουλο, την υπεύθυνη της επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων κ. Ιουστίνη Φραγκούλη, τον κ. Δημ. Τσίκαλα και τον κ. Παν. Πάππα!

No comments:

Post a Comment