Thursday, June 9, 2022

MONTREAL - ΕΚΛΟΓΕΣ 12ης ΙΟΥΝΙΟΥ, ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΛΛΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ …ΑΓΩΓΕΣ




Σε λίγες ημέρες, την Κυριακή 12 Ιουνίου συγκεκριμένα, θα διεξαχθούν οι πολυαναμενόμενες και πολυσηζητημένες Κοινοτικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητάς μας. Εκλογές λοιπόν και όλα κινούνται πέριξ αυτής, της πράγματι ιστορικής για την Κοινότητά μας εκλογικής αναμέτρησης, καθώς διεκδικούν την ψήφο των μελών τρεις εκλογικοί Συνδυασμοί, οι:

*«Αναγέννηση» υπό τον δρ. Γ. Τσούκα, 

*«Ενότητα» υπό την κα. Βούλα Νεοφώτιστου, και

*«Πράξις» υπό τον κ. Χρ. Σύρρο.

Οι  τρείς αρχηγοί, αλλά και τα στελέχη κάθε Κοινοτικής Ομάδος, επιδιώκουν μέσω των προγραμμάτων τους, μέσω των φιλικών και συγγενικών τους σχέσεων, αλλά και μέσω των γνωριμιών τους με τα εγγεγραμμένα μέλη που ανέρχονται σε 4.000 περίπου, να τα πείσουν ότι πρέπει να τους ψηφίσουν έτσι ώστε «για το καλό της Κοινότητας» να αναλάβουν αυτοί την Διοίκησή της.

Θα μπορούσα να πω ότι λόγω του ότι υπάρχουν τρεις συνδυασμοί και μεγάλος αριθμός υποψηφίων, 122 συγκεκριμένα, όλοι, μα όλοι, μέλη, αλλά και μη μέλη, με τον έναν, ή τον άλλον τρόπο, έχουμε εμπλακεί στον προεκλογικό αγώνα. Αυτό είναι οπωσδήποτε θετικό για την Κοινότητα για την οποία όλοι θα πρέπει να ενδιαφερόμαστε και να παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν σε αυτήν, και φυσικά όχι μόνο κατά την προεκλογική περίοδο αλλά και κατόπιν.

Και αυτό επειδή διαχρονικά, ο κύριος εχθρός της Κοινότητας μας δεν ήταν μόνο η δεδομένη έλλειψη της διαφάνειας για την οποία έχουμε μιλήσει πολλές φορές, αλλά, και η επίσης δεδομένη έλλειψη ενδιαφέροντος των μελών. 

Είναι ντροπή, αλλά έτσι για την ιστορία της Κοινότητος μας θα αναφέρω ότι πολλές φορές δεν έγιναν εκλογές επειδή οι υποψήφιοι, μετά βίας και πολλών πιέσεων σε φίλους και γνωστούς, ήταν τόσοι όσοι και ο αριθμός των υποψηφίων.

Ακόμα είναι ντροπή αλλά και πάλι, έτσι για την ιστορία της Κοινότητας πρέπει να αναφέρω ότι πολλές Γενικές Συνελεύσεις δεν έγιναν δεδομένου οι παραβρισκόμενοι στην μεν Κοινότητα του Μοντρεάλ δεν ήταν ούτε και 100 μέλη που χρειάζονταν για να σχηματιστεί απαρτία, ενώ στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα του Λαβάλ που τότε ήταν ανεξάρτητη, ούτε και 51 μέλη.

Να πούμε και να ευχηθούμε ότι ξεπερνάμε πλέον την περίοδο της αδιαφορίας και της μη συμμετοχής  που άμεσο επακόλουθο θα έχει την διαφάνεια;

Από όλους εμάς εξαρτάται αυτό και κυρίως από τους υποψηφίους που ειλικρινά και εκ βάθους καρδιάς τους συγχαίρω που πήραν τη απόφαση να θέσουν υποψηφιότητα για να υπηρετήσουν εθελοντικά την Κοινότητά μας και τους παρακαλώ και τους προτρέπω ασχέτως αποτελέσματος να παραμείνουν κοντά στην Κοινότητα, στην Κοινότητα που ανήκει στους Ελληνικής καταγωγής Ορθοδόξους του Μοντρεάλ και της ευρύτερης περιοχής.

Χαρείτε και χειροκροτείστε λοιπόν την ανάμειξη τόσων υποψηφίων και ας ευχηθούμε αυτή η ανάμειξη και το ενδιαφέρον όχι μόνο να συνεχιστεί και μετά την εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής, αλλά να έχει σαν επακόλουθο και την συμμετοχή πολλών ψηφοφόρων.



No comments:

Post a Comment