Thursday, July 7, 2022

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ. Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ ( Εφημ. Χρονικά)


Thursday, July 7, 2022 Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ. Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ ( Εφημ. Χρονικά) Την Τρίτη, 5 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΜΜ, στην αίθουσα «Μικρή Βουλή» των κεντρικών γραφείων της Κοινότητας, παρουσία εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης και μελών του Οργανισμού. Αφού διαπιστώθηκε η απαρτία και έγινε η προσευχή, 

ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτριος Σμυρνιός, πέρασε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Δίπλα του ήταν η Γενική Γραμματέας Παναγιώτα Τσιούτρα.

 Ένα από τα βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η εκλογή των Γραμματέων του Διοικητικού Συμβουλίου, τα ονόματα των οποίων δημοσιεύουμε δίπλα. Επίσης, το σώμα ενέκρινε τους υπεύθυνους με δικαίωμα υπογραφής και καθόρισε οι τακτικές συνεδριάσεις να λαμβάνουν χώρα την πρώτη Τρίτη κάθε μήνα. Στην ενημέρωση του, ο Πρόεδρος της ΕΚΜΜ, Δρ. Γεώργιος Τσούκας ανέφερε πως με την καθημερινή συνεργασία με τον Εκτελεστικό Διευθυντή Διονύσιο Κότσορο και τους Διευθυντές των τμημάτων, η νέα Διοίκηση βρίσκει τον βηματισμό της στα δρώμενα και τις υποχρεώσεις της Κοινότητας.

 Σε αυτή τη φάση, ποσοτικοποιούμε και προσδιορίζουμε τη σχέση μας, καθώς βρισκόμαστε στη διαδικασία απόκτησης της σχετικής τεχνογνωσίας. «Είμαι ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από το πρόγραμμα σχεδιασμού επιχειρηματικών πόρων ERP (Enterprise Resource Planning), το οποίο θα κάνει τις διαδικασίες (λειτουργίας του Οργανισμού) πολύ πιο εύκολες και θα μειώσει το κόστος», είπε ο Πρόεδρος και πρόσθεσε: «Εντυπωσιακή είναι, επίσης, η θεαματική αύξηση εγγραφής μελών, περίπου κατά 25%, φτάνοντας τα 4.000 μέλη. Σας καλώ όλους, στη διάρκεια του καλοκαιριού, να γράψουμε ακόμη περισσότερα μέλη. Σύντομα θα δημιουργήσουμε μια κάρτα μέλους, που θα προσφέρει διάφορα προνόμια σε όλα τα μέλη μας». 

 Ο Ταμίας της Κοινότητας Γιάννης Ρουμελιώτης, αφού ενημέρωσε πως οι μισθολογικές κρατήσεις πληρώνονται κανονικά, πρόσθεσε ότι σύντομα θα παρουσιάσει τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό της Κοινότητας. Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νότιας Ακτής, Αφροδίτη Σταθοπούλου ευχαρίστησε θερμά όσους βοήθησαν στη διοργάνωση του πανηγυριού της περιοχής. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. «Ξεπεράσαμε σε επιτυχία τα πανηγύρια των τελευταίων ετών», πρόσθεσε η Κα Σταθοπούλου. Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Λαβάλ, Άννα Γεωργαντά, στη δική της ενημέρωση, υπενθύμισε πως το τοπικό πανηγύρι θα γίνει από τις 8 έως τις 10 Ιουλίου και κάλεσε τα μέλη του ΔΣ να βοηθήσουν ως εθελοντές.

 Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Μοντρεάλ, Δημήτρης Κατσαούνης ενημέρωσε πως το πανηγύρι του Ευαγγελισμού θα πραγματοποιηθεί μετά τον Δεκαπενταύγουστο, από τις 19 έως τις 21 Αυγούστου, καθώς, φέτος 15 Αυγούστου είναι Δευτέρα, γεγονός που θα αποθαρρύνει όσους νηστεύουν να παρευρεθούν. Επιπλέον, ο Δήμος του Μοντρεάλ δεν έχει εκδώσει ακόμη τη σχετική άδεια λόγω των τεχνικών έργων που γίνονται στην περιοχή. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει εντός του χρονικού πλαισίου που έχουμε, το πανηγύρι θα γίνει σε άλλη τοποθεσία. 

Τέλος, ο κ. Κατσαούνης πρόσθεσε πως και για το πανηγύρι του Ευαγγελισμού θα χρειαστούν εθελοντές. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις μελών του ΔΣ και των μέσων ενημέρωσης. Πάρις Πέτρου/ΕΚΜΜ

No comments:

Post a Comment