Tuesday, July 12, 2022

Κατακραυγή δέχεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος - Βάφτιση των δύο παιδιών ενός γκέι ζευγαριού.

Αντ

Αντντιιγράφω από την Justine Frangouli-Argyris
Τεράστια κύματα κατακραυγής δέχεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος διότι μόλις έληξαν οι εργασίες της Κληρικολαικής των 100 χρόνων μετέβη στη Βουλιαγμένη για να ευλογήσει τη βάφτιση των δύο παιδιών ενός γκέι ζευγαριού. Το σημείο - κλειδί είναι πως ανάδοχος ήταν η Ευγενία Νιάρχου.
Είναι βέβαιο ότι η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία μας δεν δέχεται το γάμο των γκέι ζευγαριών ούτε την έκτρωση διότι πιστεύει στα ωραία στερεότυπα της φύσης.
Ήταν εκκλησιαστικό ατόπημα αυτό του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου; Η Εκκλησία της Ελλάδας όφειλε να μην εκδώσει άδεια βαπτίσεως εφόσον το ζευγάρι των γονιών δεν είχε τελέσει ορθόδοξο γάμο.
Κατά τη γνώμη μου ωστόσο δεν ´ηταν ουμανιστικό ατόπημα διότι βάφτισε Ορθόδοξους Χριστιανούς δύο παιδάκια που θα φέρουν πλέον τη χάρη της Εκκλησίας μας με τα ονόματα τους μια και η νονά Ευγενία Νιάρχου είναι Ελληνορθόδοξη.
Αυτό που ενοχλεί στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο είναι η επιπολαία κοσμικότητά του! Είναι βέβαιο πως δεν θα έ έπαιρνε το ρίσκο να βαφτίσει και δη στην Ελλάδα παιδιά γκέι ζευγαριού αν η νονά τους δεν άκουγε στο επίθετο Νιάρχου ή Ωνάση!!!
Δυστυχώς οι ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου κάνουν πολλά ανορθόδοξα μυστήρια ! Να το κοιτάξουν!
Επίσης τεράστια ευθύνη φέρει η Μητρόπολις Βουλιαγμένης, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Οικουμενικό Πατριαρχείο!
Πετροβολείστε τους όλους καί όχι μόνο τον Ελπιδοφόρο που απο Δέσποινα Βανδή πήγε σε Άννα Βίσση!
ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Η ορθόδοξη πίστη έχει ορισμένες αρχές τις οποίες υπηρέτησαν Άγιοι και Ασκητές. Αυτό δεν είναι ορθόδοξη πίστη και ηθική. Βεβαίως και πρέπει να βαπτισθούν τα παιδιά αυτά αλλά δεν πρέπει να προβάλλεται ως φυσιολογικό, το μη αποδεκτό για την πίστη μας, ομοφυλοφιλικό ζεύγος εντός της Εκκλησίας. Δεν κατανοούν ότι έτσι καταστρέφουν χιλιάδες νέους με το ψεύτικο παράδειγμα που δίνουν;

No comments:

Post a Comment